onsdag den 17. juni 2009

Frisør, forsikring og fis...

Hvorfor er det at nogen er vældigt gode på deres hænder, det er fordi de har …hmmm…mangler på andre områder. Feks. jeg, jeg er en klovn til matematik, men jeg kan noget med ord og bogstaver. Ikke at jeg ikke kan regne den ud, men alligevel…jeg er en idiot til matematik. Og det bringer mig til en dag jeg var hos min frisør. De er alle meget søde og serviceminded piger, de ved alt om hvad der rør sig i hår moden, alt hvad der er rør sig i tøj mode, det nyeste inden for hårplejeprodukter og spaltet hår. De er en videnbank, når det handler om sladder om de kendte og kongelige, og man når dårligt at åbne et magasin før de har fortalt en historien. Nu er det jo sådan at jeg er temmelig fornæret hvad angår indkøb af ugeblade, jeg kunne aldrig finde på at bruge penge på sladder, alligevel er jeg liiiiidt nysgerrig og napper gerne et eller andet blad, når jeg er til frisør (måske for at blive fri for min frisørs uendelige strøm at ligegyldige ord, ikke at det stopper hende..næ nej) og inden jeg er nået til side 5 er jeg indsat i alskens ligegyldigheder. Det vælter ud af munden på hende med alle mulige navne som jeg ikke aner hvem er. ”ajjjj syntes du ikke der er synd for Annie at Erik bare har dumpet hende…..” hvem fanden er Annie??? Jeg har en eminent evne til at lukke øjnene for sladder, specielt om de kendte og kongelige, lad dem være i fred er min mening. Men hun blabre bare videre, og det går op for mig at det er det der ”kendis-par” hun snakker om. Vorherre på lo…, jeg er så lige glad at jeg sætter ørene på standby, blikket zoomer ud og alt i bladet bliver en tåge….Så er jeg klippet, nu skal der lige noget farve i, Min frisør kalder på sin elev, og det er nu jeg bliver helt forvirret, hun taler totalt i kodesprog…. ”En 2% af 167 4% af 567 og røres med bk45….” Det kan godt være der ikke er så mget hjemme, men de kan noget med tal….hmmm…Okay Eleven som er en sød og rar pige, i dag er hun rødhåret med lilla striber, går i gang med at blande nogle forskellige væsker, som lidt efter smøres i mit hår. Og nu er det at den mærkeligeste samtale indfinder sig. Den foregår sådan her:
-Aj ved du hvad? siger hun..
-øhhh nej det ved jeg ikke? Svarer jeg.
- jeg var i Fileds i går, i min mors bil, altså det er vores bil, men min mor kører mest i den, men det er vores bil sammen, når hun skal have en ny så bliver den min, altså helt……( !!!)
- Dejligt, svarer jeg…og ryster indvendigt på mit hoved.
- Altså det gik meget godt med at parkere, men det hihihi gik ikke så godt da jeg skulle drefra….
-Nå hvor mange buler har du lavet? spørger jeg med et skævt smil.
-Ikke nogen, ikke nogen man kan se, altså hvis man bukker sig ned så kan man se at den der sorte en der sidder bagpå er revnet, men det opdager hun nok ikke…. (!!!!)
-Du mener kofangeren? Spørger jeg…
-Hedder den det….hahaha…ja det må være den, men man ser det næsten ikke, så hun (moderen) opdager det nok ikke, hun bliver bare sur…
-Det er sådan noget der sker, siger jeg, det er bedre at du siger det nu end at hun opdager det, det kan jo også godt være at der er sket mere end du lige kan se, og så er det jo vigtigt at få det lavet.
-aj tror du der kan være sket meget med den??? Den siger godt nok mærkeligt når jeg bakker…..(!!!!!)
-Altså siger den mærkeligt så skal du lige omkring et værksted, så de kan se om der er noget inde bagved der er i stykker. (åhhh jeg er så klog)
-Værksted…det har jeg ikke råd til, og min mor bliver sur, svare min søde lille frisørelev.
-Det er vel et forsikringsspørgsmål siger jeg…men tror ikke det koster noget lige at få vurderet skaden.
-FORSIKRING…siger sødepigen…ejjj min mor slår mig ihjel…
-nej hun gør da ej, halvdelen af bilen er jo din, siger jeg…og en ide tager form, jeg kan ikke lade være…jeg kan simpelt hen ikke styre mig, jeg arrrghhh er så ond…så jeg siger ”men det kommer selvfølgelig an på hvilken ende af bilen der er din…..” (muhahahahah)
-Hvilken ende der er min? Hun kikker på mig med store øjne (blå…)
-Ja ved du ikke at, når i står som to ejere af bilen så er det, det samme med forsikringen? Så du skal lige finde ud af om det er dig der har bagenden af bilen for så kan din mor jo sådan set ikke blive sur…. (muhahahha…) …hendes øjne bliver endnu større.
-Aj er det rigtigt?? Siger hun
-Ja siger jeg, det er også fandens at de deler den sådan, de burde dele den på langs, så har man både lidt bagende og lidt forende at bule.
-jamen hvad hvis det er min mor der har bagenden? Siger hun nu med kæmpe BLÅ øjne….
-Ja så har du et problem, men i behøver jo ikke at fortælle dem hvem af jer der kørte bilen, find nu bare ud af om du har bagenden eller forenden, og er det din mor, så var det selvfølgelig hende der bulede bilen, det opdager de aldrig. (ajjj sidder og opfordrer til forsikringssvindel heheheh)
-uh det tror jeg aldrig hun går med til, siger min søde frisørelev…. (!!!!!!)
-jo det tror jeg, så ond kan hun umuligt være mod sin datter….
-jamen hvis hun nu ikke går med til det? (!!!!!!!)
-tja så kommer du jo til selv at betale det….og det koster altså kassen….. (nu er det meget svært at holde masken, specielt fordi jeg i spejlet har øjenkontakt med en anden (mandlig) kunde der sidder og venter…han er krøbet i flyverskjul bag en avis, med et kæmpe smil på læben)
-jamen jeg er jo elev, jeg tjener ikke så mange penge …siger min søøøøde frisør elev…
-så må du tage noget ekstraarbejde, siger jeg…og sprutter af grin…
-Hvad sjovt er der i det siger hun.
-JEG TAGER GAS PÅ DIG, griner jeg og manden med avisen klukgriner, der er sgu da ingen forsikringsselskaber der forsikrer halvdelen af en bil…jeg laver fis med dig søde….
-aj gjorde du???
-ja for helvede….hahahahahahhaa
-aj er du sikker?
-JA….det var en joke….(manden med avisen tørre sine øjne)
-guuuuud, ajjjj jeg troede 100% på dig, siger hun med undren i øjnene
-hahah Ja jeg kan også godt virke meget overbevisende…det var en joke undskyld…fniz
Hun står lidt og kikker på sig selv i spejlet, undrende, langt væk, har ikke helt fattet hendes held, forstår ikke at der blev lavet fis med hende, uskylden selv (læs:naiv) og så siger hun…
-aj må hellere snakke med min kæreste….
-hvad ??? siger jeg
-ja han er i lære som automekaniker………………………………..

Suk….
Men mit hår har den rigtige farve.

2 kommentarer:

Kirsten Gro sagde ...

HA HA HA HA du har simpelthen overgået dig selv!

Kit sagde ...

for h...... Anette ... Det kan godt være du ikke er god til tal (håber du har en god revisor ;) men historier er også noget du kunne tjene tyyyykt på. Men jeg lover dig, det kan godt være frisører kan det der med hår ... men så heller ikke længere! Jeg sidder nu i kundeservice hos Point Dankort terminaler, og jeg lover dig ... de er en klasse for sig selv :)