onsdag den 30. maj 2012

Vi venter på....

Vi venter...
Venter...
Venter på døden....

Den er her i huset, hver dag, en forbandelse, en pest, et helvede....en del af livet.

Henrik er her, han kæmper den sidste kamp, lever, lever kun lidt, men lever nærværende.

Overlever, så længe han kan drikke kakaomælk, eller nærmere holdt i live af kakaomælk, og kærnemælkkoldskål.

Henrik kan ikke spise mere. Drikker kun.
Henrik kan ikke gå længere, han kan gå ved hjælp af en rullator til toilettet, køkkenet og ud på teressen.
Henrik bor i en elevationsseng i stuen, her er han det meste af døgnet.
Henrik kan se ud af vinduerne, følge med i alt hvad vi laver uden for.

Henrik har fysiterapeut og sygeplejerske to gange om ugen.

Henrik sover det meste af tiden. 18 timer i døgnet.
Det at skulle tage et bad er udmattende, men stædigheden er stor.
Det at tale er udmattende. Stemmen er svag, men ordende vigtige.
Henrik er svimmel og har konstant kvalme. Udmattet at kæmpe mod det.
Henrik er smertedækket. Meget.

Henrik lever gennem Valdemar og mig.
Henrik lever for Valdemar og mig.
Henrik lever fordi han er stædig og sej, fordi han ser hver dag som en gave.
Henrik siger "jeg syntes jo ikke jeg er færdig med det her liv"

Henrik er glad for de mange små besøg han får hver uge.
Han så taknemmelig for at de virkelige nære og tætte venner, naboer og familie der kommer og spreder lidt nyt hver uge. At de snakker med ham om stort og småt, at de udholder hans pinsel, at de er der med hele sjælen. At de tør vise deres sorg og angst.
Det betyder meget og er med til at holde ham i det her liv.
Han er kun glemt af få, og dem savner han ikke mere.....(røvhuller, ja i er sgu nogen røvhuller...)

Livet er underligt, en lang venten på døden...
Døden er her, den er kommet, uden at gøre væsen af sig sidder den stille,
og venter på at livet render ud.

22 kommentarer:

Din tvilling (Dog i lidt yngre udgave) sagde ...

Sidder her med tårer i øjnene. Tænker på jer hver dag, og tænker på det I går igennem. I er sq sejere end nogen andre jeg kender. OG hermed mener jeg jer alle. Det I gennemgår som familie burde være forbudt.
Godt I har hinanden. <3
Tænker på jer. Knus

Create Moments Helle Hansen sagde ...

Vil blot sende dig et varmt kram. Det er en frygtelig sygdom - både for patient og pårørende. Og det er forfærdeligt at tænke, at der er noget, der hedder et liv 'bagefter' for dig og sønnen.
Jeg ved ikke, hvad det vil sige, at skulle dette forløb igennem, som du nu er igennem... men jeg har mistet - meget pludseligt - da jeg var gravid. Min forlovede faldt død om af en blodprop. Det var rædselsfuldt at se de medlidende blikke og det var forfærdeligt at vide, at man SKULLE leve videre. Jeg ved, at ord er tomme og fattige... så derfor blot et kram til dig :)

'Andrea sagde ...

Kære Anette
du er for sej! hver gang jeg læser dine indlæg har jeg blanke øjne og klump i halsen! Det er en fantastisk ting du gør for Henrik, husk dig selv!!! Du, Henrik og Valdemar skal nyde den tid I har sammen!
varme tanker og en masse lykke!

Naja Dorph Willumsen sagde ...

Der findes ingen ord for hvad I gennemgår... Jeg tænker tit på dig og Valdemar, sender mange gode energier afsted, og håber så inderligt at I kan klare mosten. Jeg håber Henrik får en rolig tid her på det sidste og at I kan nå at sige alt det man gerne vil inden roen kommer. Stort stort kram herfra.

Anonym sagde ...

Niels døde hjemme. Det var metastaserende coloncancer, og et meget kortere forløb end din Henriks - et års tid fra diagnosen. At have ham hjemme var det rigtige for os - han ville være gået i panik over at skulle på hospice. Vi blev visiteret til udegående hospice to gange, men de havde ikke kapacitet - det tredie ringede dagen efter han var død.
Først er der lettelsen over at han ikke skal lide mere. Så kommer savnet. Helt forfærdeligt. Jeg er endnu ikke nået til at opfatte ham som ikke-syg, men savnet og fortvivlelsen er umådelig stor. Vores pige er voksen og er fantastisk til at hjælpe - jeg spørger mig selv hvordan min mor klarede sig; jeg synes ikke jeg var til megen nytte, og jeg boede endda hjemme da min far døede (pankreas cancer).
Jeg har et frirum i mit arbejde. Der bliver jeg ikke mindet om savnet af Niels hele tiden. Håber for dig at du har et tilsvarende frirum.
Tre måneder siden Niels døde. Jævnlig, total fortvivlelse. Men de siger, det retter sig. Langsomt. Savnet er der altid, men man kan leve videre, med gode venner, kolleger, familie's hjælp.
Tænk over om det mon er vigtigt at du har noget der lugter af ham. Jeg fik vasket alt for regelmæssigt og til sidst havde han jo ingen tøj på. Tænk over om det er vigtigt med noget skrevet i hånden - alle sedlerne var røget ud før jeg fattede at vi jo ikke skriver håndskrevne breve længere.
Jeg er ikke en brøkdel igennem reaktionen - fattede ikke at man bagefter kunne komme i tvivl om, om man nu havde sagt det rigtige. Vist ham, hvor vigtig han var - af frygt for det ville skræmme ham, en erkendelse om at afskeden var tæt på. Niels talte ikke om dødens realitet - det lyder somom I er bedre kørende med det....
Mange tanker
B.

Anonym sagde ...

Sender dig et kæmpe knus!

rie sagde ...

Der er jo egentlig ikke så meget at sige. For vi kan ikke snakke os fra noget, ikke snakkes os fra døden, ikke snakkes os fra at dem vi elsker dør fra os, ikke snakke os fra at vi selv dør. Og alligevel er det det vi prøver. Læs jeg prøver hver gang jeg sidder stille og venter på døden skal komme til en af de gamle, syge mennesker jeg passer, plejer, synger, fortæller jokes til. fortæller om vejret til, fortæller om livet derude, derude i livet, så er det jeg prøver at sige til mig selv: Det er ok. det menneske havde smerter, var gammel, træt og havde opgivet kampen. Ja men det kæmpede, kæmpede til det sidste for at leve.
Når vi bliver gamle, er døden vores følgesvend, men hvofor skal døden følge jeres familie. Det er sgu ikke fair.
Kærlig tanker Rie

ywam australia sagde ...

Henrik's life is in prison. specially women lead their prison life in this world. They are not freedom. all time they lead a difficult life.

Md Najir sagde ...

Nice post

Plz visit new always News Update 24
http://bbsnews24.blogspot.com/

Md Najir sagde ...

Nice post

Plz visit new always News Update 24
http://www.bbsnews24.com/

Md Najir sagde ...

Nice post

Plz visit new always helpfully Forum
http://www.forum.bbsnews24.com/

Anonym sagde ...

Hei.Jeg kom tilfeldig vis til å oppdage denne bloggen,og vil gjerne dele noe med dere.Jeg er en kristen,og har vært det i 33 år.Jeg var 27år da Jesus kom inn i mitt liv,og løste meg fra alkoholmissbruk.Jesus er løsningen for alle mennesker,uansett hvordan man har det.Mitt og min families liv har blitt helt forvandlet siden vi tok i mot Jesus i våre hjerter.

Det er som Bibelen sier bare to utganger på dette livet,Himmel eller Helvete.Det var derfor Gud i sin kjærlighet sendte Jesus for å sone alle våre synder.Det er synden som skiller oss fra Gud.Men nå er veien til Himmelen åpen ved Jesu død og oppstandelse.

Du skriver at din mann har kreft og er dødssyk.Dere har alt å vinne ved å ta imot Jesus ved en enkel frelsesbønn jeg selv bad: Jesus,jeg kommer til deg slik jeg er.Jeg vil at du renser meg fra all synd med ditt dyrebare blod.Fyll mitt hjerte,og gi meg av din fred og styrke.Takk at jeg nå er et Guds barn.

Om dere kanskje sammen ber denne bønnen,da blir dere Guds barn,og døden blir bare en overgang til en evig herlighet sammen med Jesus.Min kone og jeg skal be for deres mann,at denne kreften må forsvinne i Jeu navn.Guds Fred fra Raymond.

http://jesusminbestevenn.blogspot.com

情趣用品 sagde ...

GOOD

maddsolutiononline sagde ...

KND Digital: Our high qualified personnel take care about you and your business when it comes to web development for Brisbane market. We are providing to our clients web development services in order to attract viewers, to help them promoting their products or services. To succeed in offering web development to the customers in Brisbane, we use all our resources and all our skills.
web design Brisbane
Brisbane web design
seo brisbane
ecommerce Brisbane
social marketing Brisbane
web development Brisbane
Magento developer brisbane
content marketing Brisbane
http://www.knd.com.au

Logintrans: Schimburi de informatii despre firmele de transport, expeditie, productie si comert.
Bursa de marfuri
Bursa transport
Marfa
Transport
Transport international
Transport marfa
Transport rutier
Expeditie
Logistica
Casa expeditie
http://www.logintrans.ro

maddsolutiononline sagde ...

Expert Training va ofera o gama variata de cursuri acreditate si cursuri calificare. Va asteptam.
curs calificare
inspector resurse umane
cursuri acreditate
Curs calificare inspector resurse umane
http://www.experttraining.ro

Ekilibrium ofera: Tratamente detoxifiere, Tratamente naturiste, remedii naturiste, Produse naturiste doar pe http://www.ekilibrium.ro. Va asteptam!
tratament
tratamente
produse naturiste
tratamente naturiste
remedii naturiste
detoxifiere
http://www.ekilibrium.ro

BRISBANE GIRLS GRAMMAR SCHOOL is considered the best girls school Brisbane. We offer a proper education and help to the girls to become the future ladies of the society. The students have access to the information that the best girls school Brisbane assures. Our students will have the opportunity to develop their skills in one of our clubs and this is characteristic which make us the best girls school Brisbane. One of the benefits that best girls school Brisbane provides is the growth of students in academic and personal life.
best girls school Brisbane
independent schools in Brisbane
private girls schools
private girls schools in Brisbane
Private schools in Brisbane
top high schools in Brisbane
http://www.bggs.qld.edu.au

maddsolutiononline sagde ...

Considering that clients are our most valuable assets, we are putting our best effort in offering them the services of our specialized franchise lawyers. The Franchise lawyers that Redchip has are experienced and well trained to take good care of your business. The franchise lawyer will act in your best interest even if it is just an advice or an entire process.
brisbane lawyers
lawyers brisbane
commercial disputes
commercial litigation
franchise lawyer
property lawyer brisbane
commercial lawyer Brisbane
dispute resolution brisbane
estate planning brisbane
asset protection brisbane
tax lawyer brisbane
business structuring brisbane
commercial disputes brisbane
franchise solicitor brisbane
commercial litigation brisbane
http://www.redchip.com.au

maddsolutiononline sagde ...

Shineclinic: Aging is a problem for all of us, and when the lotions do not accomplish their goals we go further. This means using a dermal filler treatment. There is nothing shameless in doing it. Everyone does the dermal filler no matter if they are men or women. We all want to feel go
Microdermabrasion
Dermal fillers
Skin Clinic Brisbane
Botox Brisbane
cosmetic clinic Brisbane
clinic Brisbane
http://www.shineclinic.comOlemus: Working with skilled house builders from Brisbane we took our projects to a high level of performance. Our clients have the benefit of enjoying their new home with doing anything. The house builders in Brisbane are ecognized by excellent work that they have done creating exclusive and unique places to live in. You have to tell us your dreams, and with the help of our house builders from Brisbane will make it become true.
house builders brisbane
home builder brisbane
home renovations Brisbane
http://www.olemus.com.au

maddsolutiononline sagde ...

Rothbury Hotel: Thinking about your needs and desires we developed special services when it comes to accommodation Brisbane CBD. We offer you accommodation Brisbane CBD special packages that conceived just for you, our customers in order to choose the best. The accommodation Brisbane CBD has trained stuff that will make you journey easier and relaxing.
brisbane hotels
hotel accommodation brisbane
accommodation brisbane cbd
hotel brisbane cbd
http://www.rothburyhotel.com.au

Allstar Orthodontics : When you are looking for an orthodontist in Brisbane you are interested to receive the best services . Our orthodontist in Brisbane will provide the high quality services in order u to enjoy the results. Our orthodontist in Brisbane will give you a reason to smile every time you look in the mirror. With the help of the last minute technology and materials used to treat you, the orthodontist in Brisbane will guarantee the success.
Brisbane orthodontist
Orthodontist Brisbane
Dental braces
Braces for Adults
Braces for children
Braces for Teenagers
http://www.allstarorthodontics.com.au

Drubo Ahmed sagde ...

Nice story... I like this story.... Awesome Blog... Everybody can get nice messages or sms from my website.
Nice Message Nice sms Friendship Message Love Message Funny Message Wise Word

Bridal lehenga sagde ...

Sometimes I can see very frankly, Sometimes I persistent down a bit, the author of the article say a lot of people's thoughts, thank you

http://whitsblog.com sagde ...

I like your blog :)

Internet Server Provider sagde ...

A great way to generate calls is by having an 1800 Toll Free Number specialized for your business. It also has become a business's status indicator. If you have it, it tells the inquirers that your business is not a small one.