tirsdag den 6. januar 2009

Til dig Hr Andresen


Kære Hr. Andresen

Du er kunde i min forretning, det har du været lige så længe jeg kan huske. I starten var jeg lidt bange for dig, for du virkede brysk og knotten. Du spørger altid efter de mærkværdigeste ting, som vil du teste min formåen. Feks: en tusch rader pen???...og hvad skal du bruge den til? Til at rengøre stikkontakter med, sagde du !!! Selvfølgelig skaffede vi sådan nogen hjem, men det var ikke uden sværdslag….skal du vide. Du er altid hurtig på aftrækkeren, og svar på tiltale får man. I starten stod jeg altid og tænkte, så nu får jeg det glatte lag, men pludselig en dag så jeg noget jeg aldrig havde lagt mærke til, en lille bitte rynke i din øjenkrog, og jeg opdagede at det der tindrende blik ikke var knottenhed men en lurifaks, godt gemt, godt skjult, gemt bag en facade der i virkeligheden var den reneste form for god humor, SUBLIMT…du er fantastisk. Nervøsiteten over om jeg gjorde det godt nok forsvandt og du er udfordringen der både skulle svines lidt til og samtidig serviceres med største respekt, der skulle ikke være noget at klage over. Jeg havde pludselig spottet din humor, verdens bedste humor, du får mine hjerneceller helt op at ringe, skærper opmærksomheden på hvornår du er alvorlig og hvornår du står og tager tykt gas på mig. Og det her indlæg er en hyldest til dig. Du gør en forskel det skal du vide. Resten af personalet inkl. Ebbe, skyndte sig væk når du kom, og jeg var åbenbart den eneste der havde modet til at servicerer dig, men du skal vide at det ikke kun var mod og hårdkogthed men en ægte interesse i at vide hvad du var for en, nysgerrigheden drev mig, det har den altid gjort, og jeg tænkte tit over hvordan jeg fik sneget mig inden for din frakke. Nu kan jeg se at jeg altid har haft en plads i din inderlomme, og egentlig tror jeg at du syntes at her var der endelig en der ikke var bange for at give dig lidt grovfil tilbage. Din ironi og din fantastiske sarkasme er en udfordring, og jeg smiler ved mange af de ordvekslinger vi har haft i tidens løb. De kan slet ikke gentages og skal ikke gentages.
En overgang havde du det med at sende os fax, med dine ordre :”Boghandel…. Jeg indfinder mig i jeres lokaler kl 1200 og forventer at i kan fremvise disse to bøger som jeg er interesseret i at købe; ”Blondinevitser for Brunetter” eller ”Citater for sygeplejersker” Venligst G.Andresen…..” velvidende at de to titler var nogen du havde opfundet og derfor satte hele forretningen i gang med at fremskaffe noget der lignede for ikke at nedkalde din ”vrede” over os… (hihi) Og herefter møde op kl 1200, med en ironisk kommentar om at det kunne vi vel heller ikke skaffe, så købte du nogen konvolutter og tøffede af igen. Du har altid været på forkant med PC og det at finde titler på nettet, der er du fantastik velforberedt. Du er kommet med en fint udprintet seddel med din ordre, isbn nr, og hele balladen. Nemt og lige til at gå til, tror man indtil tillægsordren kommer, uha uha uha… Og spørger man dig om dit telefon nr …kikker du hvast på en og siger ”det har du…så bare ring” Og da du gik og var syg for en 5 år siden, så jeg dig ikke i flere måneder, mærkeligt, men jeg sendte dig et postkort, ville vide om du var sur på os eller om du var syg. Egentlig er det en total overskridelse af al god forretningsmoral, og en masen mig på, men du er simpelt hen ugens højdepunkt, så hvor var du? Du stod næste dag i forretningen og sagde at du bare havde været syg…ja det kunne jeg se, din frakke var alt for stor og du gik så langsomt, og det rørte mig dybt at du kom forbi, selv om du skulle havde holdt din seng. Kære Hr Andresen, på en eller anden måde, har du altid fået det værste og det bedste frem i mig, og jeg ved ikke hvorfor, men dybest set er det vel fordi der ikke findes så mange af din slags mere, og et eller andet i mig siger mig at jeg må suge det til mig, at vi to gør en forskel for hinanden i hverdagen, at intilligens og uforskammethed i sig selv er den mest sublime form for humor. Den føler jeg at jeg deler med dig. Og her på det sidste har du haft det svært, det lyser ud af dig at du sørger dybt over tabet af Fru Andresen, jeg ville gerne græde en masse tåre for dig, men jeg er sikker på at du bare ville give mig en skideballe hvis jeg gjorde, så nu må du finde dig i min pyldren om dig, og jeg holder øje med dig, mig slipper du ikke sådan af med. Og du må forstå at i min hverdag er det at være noget for dig, en dejlig befrielse fra mit eget. Det gør mig glad at glæde dig, fordi du igennem de snart 9 år vi har kendt hinanden har givet mig så mange fantastiske grin. Tak for det. Og jeg holder øje med dig. Ja jeg gør, kikker efter dig. Mig slipper du ikke af med.

Ps billedet er fra da jeg overtog butikken nov 06

2 kommentarer:

Kirsten Gro sagde ...

Åhhh... jeg bliver helt blød om hjertet og ELSKER den mand. Det er meget sjældent at møde sådanne mennesker, men de er pragtfulde!Kan godt fårstå at du "passer" på ham, det ville jeg også gøre!

Anonym sagde ...

Kære Fru Brogaard.
Jeg er glad for, at du ikke har misforstået min specielle form for humor. Det kan ellers nemt gå galt – og det er det også gået mange gange. I Danmarks Radio var der mange ansatte af forskellige nationaliteter. I dag hedder det ”af anden etnisk herkomst”. En del af disse havde jeg behov for at tale til og med. En dag spørger en jøde mig, om jeg er racist. Hertil svarede jeg: ”overhovedet ikke; jeg hader racister og jøder”. Han talte ikke til mig siden. End ikke hans søde danske kone Grethe kunne overbevise ham om, at jeg tog gas på ham. Til en rumæner sagde jeg, at jeg var racist og at han skulle rejse hjem, hvor han kom fra. Det grinede han meget af og titulerede mig som sådan, når han spurgte efter mig i afdelingen. En inder kaldte jeg for Fejlfarven. Det præsenterede han sig som, når han ringede til mig. Det hørte afhænger af ørerne, der hører det. Det gælder naturligvis også dit personale, så jeg er blevet lidt mere forsigtig. Ikke alt, hvad du skriver om mig, er helt rigtigt refereret; men alene din hensigt luner meget i en kold tid. Det må bare ikke blive for varmt; jeg tåler ikke hedebølger. Jeg blev utrolig glad, da jeg forleden dag så, at du er ryger. Jeg får kvalme af de fanatiske ikke-rygere.
Jeg kan forstå, at du vil overvåge mig resten af mine dage. For at drille dig vil jeg prøve på at holde mig i live. Jeg optræder meget småt på Facebook; men jeg overvejer at slette det hele; det røver lidt for meget af min tid. Jeg blev lokket til det fra Canada og Langeland.
Jeg ser frem til et fortsat samarbejde på det satiriske område med respekt for dem, der ikke har den gave.
Bedste ønsker for hjem og arbejde.

Gert (Hr. Andresen)