mandag den 10. december 2007

Flæskesvær er en fantastisk spise...

Nu er det sådan at Vi for mange år siden var på Vægtkonsulentvognen, og selv om vi ikke lever efter konsulenternes forskrifter 100% (nok nærmere 20%) så er der dog nogle ting der sidder fast. Feks. steger vi ikke i fedstoffer længere, og vi spiser ikke chips mere, eller for den sagsskyld flæskesvær.
Alligevel kan man ikke komme uden om at en flæskesteg skal der til når man har inviteret hele den pukkelrykkede familie fra jylland på julefrokost. Lige som der også skal drikkes en snaps selv om jeg ikke kan lide det. Og selvfølgelig skal der også drikkes juleøl, selv om jeg så sidder og bøvser og hellere vil have en sodavand, men sådan er det jo med traditioner.
Nå tilbage til flæskestegen. Den blev ridset og saltet, laverbærblade i, og ind i ovnen, det er Henrik her i huset der står for madlavningen, så det foregår med sang og fløjten, skramlen og rod i køkkenet, og det at lave en flæskesteg (!!!) er åbentbart noget rigtig dejligt for der blev trallet og sunget højere (og rodet) og mere end sædvanligt. Ud kommer flæskestegen, smuk og velduftende med sprøøøøøde svær nu skal den bare sætte sig et par timer og dernæst spises. Julefrokosten skrider frem vi spiser og spiser af det lækre mad, og af den dejlige flæskesteg, hunden får sværene for jeg spiser jo ikke fedt mere, selv om det er indbydende og fristende, jeg skærere det pænt af. Nyder min snaps og øl... skååål og sådan gik lørdagen. Søndag aften sent... sådan ca 2300 er der en djævel i mit indre der byde mig at gå i køkkenet, jeg er nem at overtale, nem at friste, jeg ved da godt at natmad ikke er det smarteste, meeeen man kan da lige snuppe en lille mad med et tyndt skåret stykke flæskesteg..... uden sværd selvfølgelig. Maden bliver smurt og jeg beslutter mig for at det er ikke så slemt hvis jeg står ude i køkkenet og spiser den direkte fra spækbrættet. Og det gør jeg så, alt imens jeg står med knivsspidsen og skubber rundt med den forhadte og nu hårde flæskesvær som jeg selvfølgelig har skåret af.... jeg spiser jo ikke fedt vel!!!
Da jeg har spist og skal rydde op efter mig, tager jeg spækbrættet og åbner skraldespanden jeg vil jo lige smide sværen ud, da en ubærlig trang kommer over mig, ohhh hjælp en synder, den gyldne sværd ligger der og er lige på nippet til at blive fejet i skraldespanden, det kan jeg simpelt hen ikke, jeg må synde bare denne ene gang. Jeg kan ikke huske at jeg har spist sådan en svær i 6 år, jeg bliver nød til at synde denne ene sidste gang, og flæskesværen redder sig selv fra turen ned i skraldespanden, bare fordi den ser gylden og sindsygt indbydende ud. forsigtigt tager jeg den og kikker mig over skulderen, mon henrik ser det, og hvis jeg nu bider lige så forsigtig så kan han ikke hører det, og som tænkt så gjort. Knassss og KNÆK.... av..... det var vist mere end et saltkorn der knasede, og flæskesværen ryger i skraldespanden, og Anette ud på badeværelset for at se hvad der skete inde i munden.... Og ja en knækket kindtand, det var prisen for min flæskesværssynd.... så kan jeg lære det......

4 kommentarer:

Anne sagde ...

ØVV stakkels dig!! Ellers flot at du var så standhaftig! Næste gang føler du dig nok ikke fristet af sværene!

Cowgirl sagde ...

PYH HA - jeg må indrømme jeg grinede - hele den historie og så knækker du gud hjælpe mig tanden...bare fordi du ikke kunne lade være...det er altså for træls !!! håber ikke det bliver for dyrt ved tandlægen.

Kirsten Gro sagde ...

Ja det kan være svært med svær! Øjhh for en historie :-)

Else sagde ...

Sikke da en redelighed med din tand, håber den kan laves igen - men det er meget positivt at du gjorde det FØR jul.
Ved du hvor mange som sidder hos tandlægevagten i juledagene, pga flæskesvær ???
Og ved du hvad det så koster der inde i juledagene ??? WOW det er helt vildt, så det håber jeg heller ikke du (i) kommer til at vide.


På skadestuen er det ikke så dyrt men der sidder også mennesker pga flæskesvær. Sidste år fik min svigermor skade på sit øje, fordi en flæskesvær vippede op da hun bed i rugbrødet med flæskesteg og svær ... og efter fem timer på skadestuen kom hun hjem med klap for øjet - men så var hun jo klædt på til nytårsfesten. :-)))